Waarom drempelhulpen gebruiken?

In een ideale wereld zouden drempelhulpen niet nodig zijn, omdat alles dan gelijkvloers zou zijn. Maar we leven niet in een ideale wereld en daarom hebben we toch af en toe dergelijke hulpmiddelen nodig. Als jij zelf jong, vitaal en goed ter been bent, dan sta je hier waarschijnlijk niet bij stil. Maar het belang van drempelhulpen zie je zodra je moeite hebt met lopen. Je ziet dan pas hoeveel obstakels er eigenlijk zijn die je normaal gesproken helemaal niet opvallen. Mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, hebben hier helaas dagelijks mee te maken.

Drempelhulpen maken het gemakkelijker

In hun eigen huis kunnen mensen natuurlijk de noodzakelijke aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat zij zich zonder problemen door huis kunnen verplaatsen. Maar dit is anders als zij ergens naartoe gaan. Het is dan fijn als er drempelhulpen aanwezig zijn. Met een rollator of een rolstoel over een drempel komen, is namelijk best wel lastig. Vaak lukt je dit niet zelf en dan heb je hulp van iemand anders nodig. Dat is natuurlijk nooit fijn om te moeten vragen en het is dan wel zo prettig als er een drempelhulp ligt. Drempelhulpen kunnen niet alleen goed van pas komen om een drempel over te komen, ze kunnen ook helpen bij bijvoorbeeld stoepranden en bij andere opstapjes. Bij treinen zit er bijvoorbeeld vaak een klein hoogteverschil tussen het perron en de vloer van de trein. Bovendien zit er een gat tussen het perron en de trein. Het is dan erg prettig als er een drempelhulp of oprijplaat ligt die dit gat en het hoogteverschil dicht. Op die manier kunnen mensen gemakkelijker in- en uitstappen. Zoals gezegd, in een ideale wereld zou er meteen bij de inrichting van gebouwen en de openbare ruimte rekening hiermee worden gehouden, maar tot het moment dat dat zover is, zijn drempelhulpen een uitstekend hulpmiddel om bij de hand te hebben!

Verschillende soorten

Als jij je gaat verdiepen in drempelhulpen, dan zul je zien dat er verschillende varianten te koop zijn. Deze hulpmiddelen kunnen van elkaar verschillen wat betreft: 

  • het materiaal waar ze van gemaakt zijn, metaal of rubber
  • het model dat ze hebben
  • of ze opklapbaar zijn of niet

Waar kun je nu het beste voor kiezen? Dat ligt er maar net aan waar je de drempelhulp wilt gaan gebruiken. Een opklapbaar model is erg handig om onderweg mee te kunnen nemen. Zo neemt het weinig ruimte in en hij is licht in gewicht, maar biedt wel de nodige hulp onderweg. Niet opklapbare drempelhulpen zijn daarentegen vaak wat steviger en daardoor een betere keus als het hulpmiddel altijd op dezelfde plek blijft liggen. Ook bij de keus voor een model moet je kijken naar waar deze hulp gebruikt gaat worden. Er zijn bijvoorbeeld hogere en lagere modellen, er zijn exemplaren die je aan één kant van een verhoging neer kunt leggen, maar er zijn ook drempelbruggen die over de gehele drempel heen gelegd worden. Er valt dus veel te kiezen, maar één ding is zeker: zoek jij drempelhulpen, dan zul je altijd een geschikt exemplaar vinden bij mijndrempelhulp.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *