Waar moet je op letten bij het kopen van een helm?

Voor sommige sporten en helemaal voor het rijden op bepaalde voertuigen, is het dragen van een helm verplicht. Dit is ook logisch, aangezien je hard op je hoofd terecht kan komen en dit wil je natuurlijk niet. Maar waar moet je nu precies op letten als je een helm gaat kopen? Er zijn immers zo veel soorten, dat we ons kunnen voorstellen dat je het lastig vindt om er een te kiezen. Daarom zetten wij in dit artikel graag een aantal tips op een rij, waar je rekening mee kan houden bij het uitzoeken van een helm. Lees dus snel verder!

Sharp

Als je een helm gaat uitzoeken in een online shop voor helmen en accessoires raden we je aan om te letten op de Sharp beoordeling. Dit is een indicatie van de kwaliteit van de helm. Sharp wordt aangeduid met sterren en geeft aan hoe goed de helm bestand is tegen ongelukken. Een helm met vier tot vijf sterren is dus een goede kwaliteit helm die je hoofd goed beschermt in het geval je een ongeluk krijgt.

Open of gesloten helm

Verder heb je de keuze uit een open of gesloten helm. Welke helm je nodig hebt, hangt er maar net vanaf waarvoor je de helm gebruikt. Is het voor op de motor of scooter? Dan is het wel zo fijn als je ene helm hebt waarbij het vizier dicht kan. Zo heb je minder last van de wind. Er bestaan ook helmen met beide opties. Dan heeft de helm een vizier die je open en dicht kunt klappen. Dan kun je dus de helm open doen als je stilstaat of heel zachtjes rijdt. Houd er wel rekening mee dat je dan meer last hebt van geluid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *