Jouw onderneming vergroenen? Denk dan hieraan!

De mate van duurzaamheid die een onderneming uitstraalt wordt alleen maar belangrijker. Dit komt doordat steeds meer mensen zich bewust zijn van het klimaatprobleem waar we in leven. Het bewustzijn zorgt ervoor dat mate van duurzaamheid ook een steeds belangrijkere factor is rondom beslissingen. Denk hierbij aan beslissingen van consumenten om voor een bepaalde partij te kiezen of voor bedrijven om partnerschappen aan te gaan. Je kunt hier als ondernemer alleen maar op in spelen door jouw onderneming te vergroenen en een duurzamer karakter te geven. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het vergroenen en verduurzamen van jouw onderneming.

Leuke groene acties

Het organiseren van leuke groene acties kan het imago van jouw onderneming een positieve impuls geven. Denk hierbij aan acties in de trant van: “Voor iedere nieuwe klant planten wij 1000 bomen”. Het is belangrijk om tijdens dit soort acties contact te zoeken met de (lokale) pers. De pers smult namelijk van groene en duurzame initiatieven en zal het verhaal dan ook snel publiceren. Wanneer potentiële klanten en partners jouw bedrijf opzoeken, dan zullen deze artikelen hoog in de zoekresultaten verschijnen. Hierdoor geef je jouw onderneming direct een beter en groen imago!

Elektrische leaseauto’s

Een van de allerbeste manieren om jouw bedrijf te vergroenen is door over te stappen op elektrische leaseauto’s. Dit komt doordat iedereen jouw personeel in deze auto’s ziet rijden. Elektrische leaseauto’s zijn in de regel een stuk duurder zijn dan niet-elektrische leaseauto’s. Hierdoor straal je dus uit dat je bereid bent meer te betalen aan jouw personeel om zo iets bij te dragen aan de verbetering van het milieu. Ben je overigens op zoek naar een redelijk betaalbare elektrische leaseauto? Bekijk dan eens de Ford Mustang Mach E. Naast het imago aspect zijn elektrische leaseauto’s ook nog eens goed voor de personeelsbinding. Doordat het personeel merkt dat de werkgever bereid is om dieper in de buidel te tasten voor comfort en duurzaamheid zal het personeel eerder geneigd zijn om bij jouw onderneming te blijven. Wil je echt indruk maken op jouw personeel? Kies er dan voor om de Tesla Model Y te leasen. Deze auto straalt niet alleen duurzaamheid, maar ook luxe en klasse uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *