Geneeskrachtige kruiden

Een geneeskrachtig kruid is elke plant die een effect heeft op het lichaam. Volgens die definitie is spinazie een kruid omdat het naast andere chemische bestanddelen ijzer en oxalaten bevat. De niet-heem-ijzerbron kan niet zo gemakkelijk worden afgebroken als iets dat op dieren is gebaseerd, maar als je er nog een kruid zoals citroen aan toevoegt, heb je een kruidenformule. Het citroenzuur helpt niet alleen het ijzer beter in jouw systeem te absorberen, maar het breekt ook het oxaalzuur af, waardoor de vorming van nierstenen of andere complicaties door te veel oxaalzuur wordt voorkomen. De spinazie heeft ook chlorofyl dat de milt reinigt, en de citroen reinigt de lever en galblaas. Dus een simpele spinaziesalade (met citroen) kan dat allemaal en het zou technisch gezien een ‘kruidenremedie’ zijn.

De meeste mensen denken niet zo over kruidengeneeskunde, maar het is waar. Velen beschouwen kruidengeneeskunde als het mengen van luxe kruiden in kleine winkeltjes die naar wierook ruiken, maar het is veel eenvoudiger. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om na te denken over wat je elke dag in je mond stopt. Koffie is een kruid, witte bloem en suiker is een kruid, enz. Sommige hebben negatieve effecten (hogere cortisolspiegels, hogere insulinerespons) en andere zijn positief (goede bron van antioxidanten, goede bron van B-vitamines). Het ene kruid kan en heeft meestal gunstige en negatieve effecten op het lichaam, maar het wordt meestal naar het ene of het andere gewogen

Laurierblaadjes voor sinusverlichting

Laurierblaadjes bevatten een olie met de werkzame stof cineole, die het ongemak veroorzaakt door sinusitis verlicht, laurierblaadjes kunnen een rol spelen bij het voorkomen van hartaandoeningen, de behandeling van artritis en het ondersteunen van het immuunsysteem. Laurierblaadjes zijn een geweldig soort kruid voor het toevoegen van smaak tot stoofschotels, soepen en sauzen. Naast kruiden zijn noten erg gezond. Wil jij online noten kopen? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *